Naravna kozmetika: visoko zmogljive ekološko odgovorne formule
Posted on: April 28, 2022, by : Sebastijan Brumec

V pričakovanju sejma Clean Beauty v Londonu in Cosmoprof Worldwide Bologna, na katerih bo sodelovala vsa omembe vredna industrija, ki se deklarira kot »naravna kozmetika«. Od 13. in 14. aprila ter od 28. aprila do 1. maja 2022, nas ta ključni akter na področju inovacij in zunanjega izvajanja vabi, da odkrijte vrhunske in senzorične inovacije v negi kože in ličenju, kjer se združita tehnologija in spoštovanje okolja.

Organski SPF 30 in 50 za 99 % učinkovito in naravno zaščito

V svetu je naravna kozmetika kategorija izdelkov za zaščito pred soncem nedvomno najbolj tehnični in najzahtevnejši segment. Zavedajoč se teh izzivov in potrebe po ponudbi »100 % varnih« izdelkov, je več ekip za raziskave in razvoj razvilo visoko zmogljive in popolnoma ekološko odgovorne formule za segment naravna kozmetika.

To po eni strani pomeni, da te formule pokrivajo celoten spekter UVA/UVB in modre svetlobe, hkrati pa zagotavljajo udobje nanosa (brez “učinka beljenja”, s prozornim in nemastnim zaključkom) in resnično obstojnost skozi čas (odpornost na vodo in potenje).

Po drugi strani pa je bil v središču skrbi podizvajalca tudi negativni vpliv krem ​​za sončenje na beljenje koral in morsko floro. Tako imata formuli SPF 30 in SPF 50, ki sta jo razvili Pharma & Cosmetics, stopnjo naravnosti več kot 98 % in imata certifikat COSMOS.

Naravna kozmetika je zanje značilna mineralna formula brez kemičnih filtrov, zato so bili razviti z namenom, da bi čim bolj zmanjšali njihov vpliv:

– Na okolje s spoštovanjem morske biotske raznovrstnosti, optimizacijo njene biorazgradljivosti in uporabo ne ekotoksičnih zaščitnih sredstev za sončenje, brez vpliva na korale, fitoplankton in zooplankton

– Na zdravje potrošnikov z uporabo mineralnih filtrov, ki ostanejo na površini kože, v nasprotju s kemičnimi filtri, opredeljenimi kot alergeni in potencialno kot endokrini motilci.

Naravna kozmetika-zobna pasta brez silicijevega dioksida

Eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za ustno higieno, je razvil tudi novo “čisto, varno in zeleno” zobno pasto. Formula te zobne paste vsebuje 98,9 % sestavin naravnega izvora in je bila oblikovana brez silicijevega dioksida, titana in sulfatov.

Pharma & Cosmetics se je odločil za formuliranje brez silicijevega dioksida in brez titana, ki je prisoten v veliki večini zobnih past, ker je abraziv oziroma barvilo, ki verjetno vsebuje nanodelce, ki so potencialno škodljivi za zdravje.

Naravna kozmetika- po drugi strani formula vsebuje fluorid, saj je stališče podjetja, da to sredstvo brez enakovrednega, za katerega je znano, da preprečuje nastanek zobnih votlin in je zato bistveno za delovanje zobne paste.

Naravna kozmetika – Ponovna ponudba

Da bi izpolnili pričakovanja potrošnikov, ki od industrije lepote in zdravja zahtevajo večjo preglednost ter družbeno in okoljsko odgovornost, si je Pharma & Cosmetics zamislil in zasnoval preoblikovano paleto, formulirano z zelo visoko stopnjo sestavin francoskega izvora.

Naravna kozmetika- Upcycling se danes pojavlja kot rešitev za prevrednotenje so proizvodov, ki jih ustvarja živilska industrija, v kakovostne in varne surovine za kozmetiko.Ta okolju prijazna rešitev zmanjšuje oglični odtis surovin v kozmetični industriji, ki ne izhajajo iz novih sestavin, temveč iz obstoječih sestavin, preoblikovanih v material vrhunske kakovosti.

Pharma & Cosmetics je prepoznal prednosti te dobre logike v novo paleto štirih recikliranih izdelkov, oblikovanih s sestavinami iz predelave živilskih odpadkov:

– tonična voda na osnovi kumare in čaja,

– krema za obraz na osnovi jabolka in bukve,

– piling za telo na osnovi jabolka,

– žametno olje na osnovi jabolka, sliv mirabel in jelke.

Naravna kozmetika- ta serija je sestavljena iz vsaj 92 % recikliranih sestavin in 94 % sestavin naravnega izvora. Inovacija, na katero je Pharma & Cosmetics še posebej ponosen in omogoča jasno in iskreno prizadevanje s svoje strani, v korist bolj trajnostnih in odgovornih komponent, ter na splošno boljšega in bolj zdravega sveta.

Naravna kozmetika Gaia Naturelle

Vsa naravna kozmetika Gaia Naturelle vsebuje nežno naravno dišavo mandlja, balzami za ustnice pa so odišavljeni z eteričnimi olji.

Hyaluron Face Cream je naravna vlažilna krema s hialuronsko kislino, zanjo pa smo pridobili tudi certifikat naravna kozmetika. Naš certifikat dokazuje, da krema vsebuje minimalno 95 % naravnih sestavin. Krema vsebuje naravna olja in masla, hialuronsko kislino, MSM, niacinamid in vitamin E. Kožo nahrani in navlaži in s tem zmanjša videz gubic, kožo pa naredi bolj elastično. Odlična je tudi kot podlaga za ličenje.

Vitamin C Serum je oljni serum s stabilno obliko vitamina C, ki ne draži kože in ne povzroča luščenja. Odlično deluje proti hiperpigmentacijskim madežem in izenači ten kože.

Hyaluron Body Lotion je naravni losjon z nežnim vonjem mandlja. Kožo navlaži in nahrani. Vsebuje naravna olja, masla, hialuronsko kislino, MSM in vitamine. Visok odstotek MSMja ugodno vpliva tudi na razdraženo in vneto kožo.

Hyaluron Hand Cream je naravna krema za nego izsušene kože rok. Vsebuje naravna olja in masla, hialuronsko kislino, niacinamid in MSM. Izsušeno kožo navlaži in pomiri.