Kako ohraniti motivacijo zaposlenih: Vodnik za uspeh vašega podjetja
Posted on: April 13, 2023, by : Gazda

Motivacija zaposlenih je ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja. Eden od načinov, kako lahko delodajalci spodbudijo zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih, je ponujanje ugodnosti in dodatkov. V tem članku bomo preučili nekatere bolj ali manj zahtevne ugodnosti, ki jih lahko delodajalci zagotovijo, da ustvarijo bolj zanimivo in prijetno delovno mesto. Z razvojem podjetij in bitki za kadre se povečuje tudi pomen ustvarjanja delovnega okolja, ki spodbuja zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih. Kaj je motivacija zaposlenih, si lahko preberete v naslednji povezavi: Kaj je motivacija zaposlenih?

Eden od načinov, kako doseči motivacijo zaposlenih, je ponujanje ugodnosti in dodatkov, ki lahko izboljšajo počutje, motivacijo in uspešnost zaposlenih. V tem članku bomo preučili nekatere bolj ali manj zahtevne ugodnosti, ki jih lahko delodajalci zagotovijo, da ustvarijo bolj zanimivo in prijetno delovno mesto.

Motivacija zaposlenih - Vodnik
Motivacija zaposlenih – Vodnik

Sadje v pisarni

Preprost, a učinkovit način za spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad in izboljšanje počutja zaposlenih je ponudba različnega svežega sadja v pisarni. To zaposlenim ne zagotavlja le hranljivih prigrizkov, temveč tudi pomaga izboljšati zbranost, energijo in splošno dobro počutje. Pisarna, polna sadja, je naložba v zdravje vaše ekipe in lahko prispeva k bolj energičnemu in produktivnemu delovnemu okolju.

Motivacijska potovanja

Eden od načinov, kako lahko motivirate zaposlene, je nagrajevanje zaposlenih z motivacijskimi potovanju. To je lahko nagrada za doseganje zastavljenih ciljev ali kot del nagrajevanja za izjemne dosežke. S tem boste zaposlenim pokazali, da cenite njihove dosežke in da jih želite nagraditi z nepozabno izkušnjo. Poslovna potovanja lahko služijo tudi kot priložnost za krepitev odnosov med sodelavci. To lahko dosežete z organiziranjem team buildingom, aktivnosti, kot so skupne večerje, izleti ali druge zabavne dejavnosti. S tem boste spodbudili sodelovanje in izmenjavo idej med člani ekipe, kar lahko pozitivno vpliva na delovno vzdušje in medosebne odnose.

Masaža

Obvladovanje stresa je na sodobnem delovnem mestu bistvenega pomena. Če zaposlenim omogočite dostop do masaž v pisarni (npr. na določene dneve), lahko to pomaga zmanjšati raven stresa, ublažiti napetost v mišicah in izboljšati duševno jasnost. Poleg tega je bilo dokazano, da redna masažna terapija povečuje zadovoljstvo pri delu, zmanjšuje odsotnost z dela in zmanjšuje tveganje za poškodbe, povezane z delom. Trend v zadnjem času je tudi Mentalni Wellnes team building terapija.

Poslovna potovanja kot priložnost za izobraževanje

Poslovna potovanja lahko predstavljajo priložnost za izobraževanje zaposlenih. Lahko organizirate delavnice, seminarje ali druge dogodke, ki jih lahko vaši zaposleni obiščejo med potovanjem. To lahko pomaga izboljšati njihove veščine in znanje, kar lahko vpliva na njihovo produktivnost in motivacijo pri delu. Kako motivirati zaposlene, da se udeležijo poslovnega dogodka?

Dodaten dan za raziskovanje mest ob poslovnem potovanju

Če boste zaposlenim omogočili nekaj prilagodljivosti med poslovnimi potovanji, na primer dodaten dan za raziskovanje mesta ali možnost, da se srečajo s prijatelji in družino, to lahko pozitivno vpliva na njihovo motivacijo. S tem jim boste pokazali, da cenite njihovo trud in želite, da uživajo v svojih izkušnjah med potovanjem.

Delo od doma

Prilagodljive oblike dela, kot je možnost dela od doma, so med zaposlenimi vse bolj priljubljene. Ta prilagodljivost članom ekipe omogoča boljše ravnovesje med delom in zasebnim življenjem, skrajša čas vožnje na delo in ustvari prilagojeno delovno okolje, ki ustreza njihovim individualnim potrebam. To pa lahko vodi k večjemu zadovoljstvu pri delu, večji produktivnosti in boljši stopnji zadržanja zaposlenih.

Skupni zajtrki

Organizacija skupnih zajtrkov je odličen način za ustvarjanje občutka skupnosti in krepitev odnosov v ekipi. Ta preprosta, a močna gesta člane ekipe spodbuja k povezovanju na osebni ravni, spodbuja sodelovanje in izmenjavo idej. Poleg tega je dobro »nahranjena« ekipa srečnejša in produktivnejša.

Praznovanje rojstnega dne

Praznovanje rojstnih dni zaposlenih je odličen način, da se zaposleni počutijo cenjene. Praznovanje lahko obsega majhne geste, kot so osebna posvetila ali priboljški, ali celo večje zabave v pisarni. Takšna praznovanja ne le da povečajo moralo, ampak tudi prispevajo k pozitivni in vključujoči kulturi podjetja.

Team Building-i

Team Buildingi nudijo priložnosti za druženje in sodelovanje s sodelavci zunaj običajnega delovnega okolja. To lahko pripomore k vzpostavitvi močnejših odnosov med člani ekipe, kar lahko okrepi motivacijo za delo, poveča zadovoljstvo pri delu in na koncu vodi k boljši produktivnosti na delovnem mestu.

Prilagojeni delovni prostori

Če zaposlenim omogočite, da si sami izberejo mizo ali pisarniški prostor, jim to daje občutek nadzora nad njihovim delovnim okoljem. Ta samostojnost spodbuja individualnost, ustvarjalnost in produktivnost, saj lahko zaposleni svoje prostore prilagodijo svojim delovnim slogom in željam.

Kotiček za igre

Ustvarjanje posebnega igralnega kotička z dejavnostmi, kot so namizni nogomet, družabne igre ali videoigre, lahko zaposlenim ponudi zabaven in interaktiven način sprostitve med odmori. Ta anti-stresni prostor spodbuja povezovanje ekipe, prijateljsko tekmovalnost in odpravljanje stresa, kar prispeva k pozitivnemu in zavzetemu delovnemu okolju.

Priložnosti za strokovni razvoj

Vlaganje v strokovno rast zaposlenih z zagotavljanjem priložnosti za nenehno učenje zaposlenih lahko privede do večjega zadovoljstva pri delu in bolj usposobljene delovne sile. To lahko vključuje povračilo šolnine, dostop do spletnih tečajev ali organizacijo rednih delavnic in usposabljanj. S podpiranjem strokovnega razvoja zaposlenih pokažete svojo zavezanost njihovi poklicni rasti in uspehu v organizaciji.

Delovni prostori, prijazni do hišnih ljubljenčkov

Če zaposlenim dovolite, da na delo pripeljejo svoje hišne ljubljenčke, lahko ustvarite bolj sproščeno in prijetno vzdušje, kar vodi k nižji ravni stresa in večji morali. Hišnim ljubljenčkom prijazno okolje lahko pripomore tudi k boljšemu ravnovesju med poklicnim in zasebnim življenjem, saj zaposlenim ni več treba skrbeti, da bi svoje hišne ljubljenčke pustili doma ali poskrbeli za njihovo oskrbo med delovnim časom. Pred uvedbo te ugodnosti je treba določiti jasne smernice in zagotoviti, da je pisarniški prostor primeren za hišne ljubljenčke ter da se ostali zaposleni s tem strinjajo, da bi se izognili morebitnim težavam.

Prostovoljski prosti čas (VTO)

Spodbujanje zaposlenih k vračanju v skupnost s ponudbo plačanega prostega časa za prostovoljstvo (VTO) lahko okrepi občutek za namen in pomaga ustvariti bolj družbeno odgovorno kulturo podjetja. Programi VTO zaposlenim omogočajo, da si vzamejo plačan prosti čas za sodelovanje v prostovoljnih dejavnostih, ki jih navdušujejo, ne da bi to vplivalo na njihov osebni dopust ali bolniško odsotnost. To ne koristi le skupnosti, temveč spodbuja tudi osebno rast, povezovanje ekipe in pozitivno podobo podjetja.

S temi ugodnostmi delodajalci lahko ustvarijo bolj energično in produktivno delovno okolje ter izboljšajo ravnovesje med delom in zasebnim življenjem zaposlenih. Z vključitvijo teh dodatnih ugodnosti lahko delodajalci še izboljšajo motivacijo zaposlenih ter spodbujajo bolj izpolnjujoče in uravnoteženo delovno okolje. Te ugodnosti ne prispevajo le k dobremu počutju in zadovoljstvu zaposlenih, temveč tudi pomagajo pritegniti in zadržati najboljše talente v organizaciji. Pri vsem tej je pomembno, da znamo aktivnosti prezentirati zaposlenim in tako povečati Employer Branding 


Članek Pripravil: 

Dare Prus
HRM strokovnjak

Priporočamo tudi naslednje članke; 
Piknik za podjetja
Kako povečati blagovno znamko zaposlovalca preko Linkedina
Kako izbrati pravega govornika za vaše poslovni dogodek