Lektoriranje bloga in ali je potrebno lektorirati besedila za blog?
Posted on: April 3, 2018, by : Karmen

Vas zanima lektoriranje bloga?

Glede na to, da je bloganje ne samo popularno med vedno večjo množico ljudi, ki radi ustvarjajo na spletu, temveč, da vedno več podjetij, spoznava dodano vrednost bloganja za njihovo spletno stran, povsem konkretno v komercialne namene, je povsem na mestu vprašanje, ki si ga ogromno blogerjev postavi na začetku svoje blogerske poti. In to je ali je potrebno lektorirati besedila za blog.

Nasvete o bloganju in pomenu lektoriranja blog zapisov na naši spletni strani, deli lektoriranje JezikovnaAgencija.

lektoriranje bloga

Odgovor na vprašanje ali je lektoriranje bloga nujno, je večplasten:

Lektoriranje bloga in objavljanje PR člankov

Če bomo na blogu objavljali besedila svojega podjetja, potem je zagotovo vsa vsebina, ki je objavljena na naši spletni strani, vredna pregleda. Pogosto (ne pa nujno), pa tudi iz oči lektorja. Naša spletna stran je naša blagovna znamka. Za le to pa si želimo, da tudi skozi pisano besedo, predstavlja pozitiven vtis in lepo, tudi slovnično pravilno ter korektno percepcijo naših obiskovalcev na spletno stran.

Pisanje koristnih blog zapisov in lektoriranje

Če na podjetniškem blogu piše več avtorjev in je strategija naših blog objav predvsem pisanje prispevkov, ki našim obiskovalcem koristijo in so jim uporabni, potem bo verjetno blog pisan v osebni noti in v jeziku avtorja, vsakega posameznega prispevka blog zapisa. V tem primeru lektoriranje ni potrebno, a vseeno je dobro, da obstajajo neka formalna pravila, kar se tiče bloganja. V tem primeru kreiramo tako imenovano uredniško politiko objavljanja blogov, pri čemer pa recimo omejimo pretirano uporabo slenga, narečja, kletvce pa popolnoma prepovemo v našem blogu.

Zanimalo vas bo tudi: Kaj pomeni izraz lektorsko prevajalska agencija?

Lektoriranje besedil na osebnem blogu?

Če gre za blog zapise osebnega bloga, ki ni komercialne narave, lektoriranje blogovskih besedil, zagotovo ni potrebno. Kdor bloga v lastne in osebne namene, brez, da bi preko bloga želel ustvariti spletni posel, lahko bloga brez tega, da mora besedila za blog, dati v lektoriranje. Razlog je preprosto v tem, da gre v tem primeru za neko vrsto bloganja, ki ni nič drugega kot pisanje dnevnika, le, da tega namesto, da bi ga pisali v knjigo, pišemo na spletno stran. Ki je naš blog.

Oznake: lektoriranje bloga